Čtyřicet procent odpadu, který odvezou popelářské vozy do spaloven, by nemuselo nutně prolétnout komínem. Zpracování velké části běžného kuchyňského odpadu na hnojivo, po kterém bylinky nebo pokojové květiny porostou mnohem lépe než jako z vody, je jednoduché. A dá se snadno zvládnout i bez zahrady, kde v koutě stojí klasický kompostér.

„Žížaly zpracovávají odpad poměrně rychle a množí se podle objemu bioodpadu, který mají k dispozici. Navíc proces kompostování není cítit a žížaly z vermikompostéru neutíkají,“ vysvětluje přínosy tohoto přístupu k domácímu odpadu Lucie Lankašová z občanského sdružení Kokoza a zároveň odpovídá na nejčastější přesudky lidí vůči tomuto způsobu zpracování domácího odpadu.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se