Masala je termín používaný v jihoasijských kuchyních pro směs koření. Může jít o směs práškovou nebo o pastu. Variant masaly je opravdu nespočet. Existuje například speciální karí masala, jímž se koření karí jídla.

Pozor, stejný pokrm se často koření i směsí garam masala. Totéž platí i pro biryani masalu určenou pro rýžové pokrmy nebo rybí masalu. Prášková masala často obsahuje kardamom, čili, pepř, hřebíček či kmín. Pastové masaly potom zázvor, olej a česnek. Konkrétní složení směsí bývají velmi rozmanitá.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist