Reklamy a propagační akce se valí ze všech stran a představují růžová vína především jako nenáročné pití vhodné na zahradu, terasu či k bazénu. Tam se skutečně hodí, ale svět růžových vín je bohatší. Nenabízí jen záplavy polosladkých jednoduchých vín, ale i serióznější podoby.

Růžová vína se typicky připravují z modrých hroznů, stejně jako vína červená. Barva vína se získává kontaktem moštu se slupkami. Pokud ji zkrátíme pouze na několik hodin, oproti typickým dnům při přípravě vína červeného, vznikne víno růžové.

Délkou kontaktu se slupkami, macerací, lze barvu a charakter růžového významně ovlivnit - ve spojení s odrůdou a dalšími postupy vznikají vína od bledě oranžové přes broskvovou až po jasnější nafialovělou.

Zbývá vám ještě 80 % článku
Předplatné za 30 Kč
  • První 2 měsíce za 30 Kč měsíčně, poté za 179 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se