Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich toužil mít italskou restauraci, a tak v roce 2009 otevřel na Starém Městě v Praze Divinis Wine bar. Pod Pohlreichovým vedením se podnik dostal i na stránky Michelinského průvodce, kde dostal ocenění Bib Gourmand - dobré jídlo za dobrou cenu. "Italskou operu dokáže zazpívat kdokoli, musí ovšem chtít," říká šéfkuchař.
Divinis je menší podnik, obslouží tu maximálně třicet až čtyřicet hostů. Interiér působí příjemným dojmem. Na podlaze černě lakovaná prkna kontrastují s mléčnými zdmi a vkusnými dekoracemi kovových lamp a menších dřevěných sošek zvířat.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.