Medailonky z vepřové panenky pečené v mandlové krustě s velikonoční nádivkou, kůzlečí roládu s domácí nádivkou a krémovým špenátem nebo jehněčí pečeni na rozmarýnu mohou ochutnat návštěvníci čtvrtého ročníku Festivalu chutí, tentokrát s podtitulem Jarní speciality šéfkuchařů.
Gastronomický festival začíná dnes ve dvaceti vybraných restauracích v pěti městech ČR a potrvá do 21. dubna.
"Je čas přivítat jaro a pochutnat si na jarních dobrotách, jako je třeba králičí maso, velikonoční nádivka či kopřivový krém," řekl ředitel festivalu Pavel Suchánek.
Festivalu se zúčastní 20 restaurací; 14 z Prahy, dvě z Brna a z Ostravy a po jedné z Brandýsa nad Labem a Průhonic. Šéfkuchaři těchto restaurací připravili pro festival speciální tříchodová menu za cenu 290 korun.
"Některé restaurace se účastní našich festivalů pravidelně, ale máme tu i nově zařazené restaurace, jako například Felicita v Brandýse nad Labem nebo Buena Vista v Ostravě," řekl Suchánek. Podle jeho zkušeností do každé z přihlášených restaurací přijde zhruba 150 lidí, kteří si objednají speciální festivalové menu.
Více informací na www.festivalchuti.cz.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist