Každou středu se v továrně na kopci nad Karlovými Vary odehrává stejný příběh. Středa je den, kdy se tu váží a míchají byliny na další várku hořkého likéru. Tradice je to stejně stará jako sama Becherovka.

Začal ji už Josef Vitius Becher, když v roce 1807 poprvé ve své lékárně v domě U tří skřivanů v centru Karlových Varů nabídl svým zákazníkům novinku – žaludeční kapky, které nazval English Bitter.

Jejich výroba měla jasný rytmus – ve středu pan lékárník směs bylin odvážil a naplnil do plátěných pytlů, ty ponořil do lihu, nechal je zahřát a vyluhovat. Načasování výrobního procesu mu umožnilo oslavit neděli jako den Páně volnem a než nadešla další středa, likér byl hotový a vše začalo nanovo.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se