Každou středu se v továrně na kopci nad Karlovými Vary odehrává stejný příběh. Středa je den, kdy se tu váží a míchají byliny na další várku hořkého likéru. Tradice je to stejně stará jako sama Becherovka.
Začal ji už Josef Vitius Becher, když v roce 1807 poprvé ve své lékárně v domě U tří skřivanů v centru Karlových Varů nabídl svým zákazníkům novinku – žaludeční kapky, které nazval English Bitter.
Jejich výroba měla jasný rytmus – ve středu pan lékárník směs bylin odvážil a naplnil do plátěných pytlů, ty ponořil do lihu, nechal je zahřát a vyluhovat. Načasování výrobního procesu mu umožnilo oslavit neděli jako den Páně volnem a než nadešla další středa, likér byl hotový a vše začalo nanovo.
Ještě na vás čeká 90 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.