"Knedlíky takto dělej. Maso telecie vzieti a zsekati drobně a žlútkóv vaječných přičiniti a kořeně, což se zdá a petružele zalené.
Smažiš to na pánvi, v sádle nebo másle, učiniž to na kořenie sladké nebo ostré," popisuje jeden z prvních dochovaných receptů na knedlíky rukopisná kuchařka z 15. století.
Masité knedlíky
Ano, je to tak. V povodní podobě byly knedlíky masité jídlo, mouka se do nich začala přidávat až později.
Podívejte se ještě na pár další zajímavých receptů a chutí, kterými se středověká kuchyně lišila od té dnešní.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.