"Knedlíky takto dělej. Maso telecie vzieti a zsekati drobně a žlútkóv vaječných přičiniti a kořeně, což se zdá a petružele zalené.

Smažiš to na pánvi, v sádle nebo másle, učiniž to na kořenie sladké nebo ostré," popisuje jeden z prvních dochovaných receptů na knedlíky rukopisná kuchařka z 15. století.

Masité knedlíky

Ano, je to tak. V povodní podobě byly knedlíky masité jídlo, mouka se do nich začala přidávat až později.

Podívejte se ještě na pár další zajímavých receptů a chutí, kterými se středověká kuchyně lišila od té dnešní.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se