Pokud se rozhodnete šumivá vína nalít do sklenek častěji, je dobré vědět, jak se vlastně bubliny do vína dostanou a jak se různé způsoby jeho výroby projevují.
Odstřelit nečistoty
Nejjednodušším způsobem výroby perlivého vína je prosté dosycení tichého vína pomocí oxidu uhličitého (CO2), stejně jako by šlo o limonádu. Tato technika není příliš častá a používá se především u nejlevnějších vín, bublinky jsou typicky poměrně velké, hrubé a rychle mizí. Ze zajímavějších zástupců tohoto postupu na našem trhu lze zmínit například Bubbles, Veltlínské zelené frizzante vinařství Arte Vini.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.