Pokud se rozhodnete šumivá vína nalít do sklenek častěji, je dobré vědět, jak se vlastně bubliny do vína dostanou a jak se různé způsoby jeho výroby projevují.

Odstřelit nečistoty

Nejjednodušším způsobem výroby perlivého vína je prosté dosycení tichého vína pomocí oxidu uhličitého (CO2), stejně jako by šlo o limonádu. Tato technika není příliš častá a používá se především u nejlevnějších vín, bublinky jsou typicky poměrně velké, hrubé a rychle mizí. Ze zajímavějších zástupců tohoto postupu na našem trhu lze zmínit například Bubbles, Veltlínské zelené frizzante vinařství Arte Vini.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se