Teplé oblasti, jako jsou například jižní Francie, Španělsko, Chile, Argentina, Austrálie nebo i Kalifornie, tedy produkují velmi hutná, plná až subtilní růžová vína, což je způsobeno vysokými teplotami, při nichž se hrozny na vinicích doslova pečou. Díky této přezrálosti mají nízký obsah kyselin, které působí ve víně svěžím dojmem a tvoří jeho živost.

To ovšem neznamená, že bychom měli růžová vína z jihu nějak podceňovat - bývají jinak příjemně ovocná, jen je nutné k nim najít správného gastronomického "společníka". Dobře se hodí k jemné úpravě jehněčího, telecího, drůbeže nebo i tučnějších ryb na grilu.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se