Je to marné. Poctivá a kvalitní zmrzlina je na ústupu, podobně jako dobrá cukrařina nebo pekařina. Potravinářský průmysl a všudypřítomné levné náhražky jsou mocné, poctivá výroba zmrzliny je přitom stále stejně pracná a nákladná. Naštěstí ale přežívá.
Hledat špičkovou zmrzlinu v jedné z obyčejných zmrzlináren v Tuchlovicích by vás možná nenapadlo, přesto se ale jedná o místo zcela výjimečné. Zmrzlinou se tu zabývají manželé Hrivňákovi od roku 2008 a za poměrně krátkou dobu si dokázali vybudovat respekt.
Zmrzlinu připravují poctivě a z těch nejlepších surovin. V překladu běžné cukrárny by to znamenalo z "kvalitní směsi na zmrzlinu", tady ale stále mají hlavní slovo žloutky, mléko, cukr, ovoce a základní suroviny. Nabídka už přitom zahrnuje přes 100 druhů a klidně se vám může stát, že tu narazíte na zmrzlinu kardamomovou, mandlovou nebo tu s tajemnou příchutí fazole tonka.
Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený.
Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte
předplatné.
Vyberte způsob sdílení