Jakmile se pod nevzhledné listy rebarbory podíváte pozorněji a uvidíte šlahouny v tmavě červeném a jasně zeleném odstínu, tak už na ně možná chuť mít začnete. Syrové jsou ostře kyselé, až to svírá ústa, tato zdánlivá nevýhoda se však při vaření či pečení stává výhodou. Rebarbora skvěle osvěží celou škálu sladkých letních jídel.
Než se rebarbora vyvinula v evropskou dezertovou stálici, chvíli to trvalo. V Himálaji, odkud původně pochází, ji zdejší doktoři tradičně ordinovali na čištění krve a zlepšení trávení.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.