Jeden šlehač, jeden cedník, jedna jedorázová rukavice a spousta smetany ke šlehání – víc toho k přípravě domácího másla opravdu nepotřebujete. Výsledkem vám bude něco tak jemného, lehkého a rozplývavého, že tomu, co se prodává v obchodě, přestanete říkat máslo. I kdyby bylo nedělní a ještě k tomu se zákysem.

Šlehačce pomůžete z tekutého do mazlavého máselného skupenství velmi snadno. Musíte ji přešlehat a nechat tak oddělit mléčný tuk od podmáslí, následně tuk propláchnout a zformovat do tvaru, se kterým můžete na veřejnost. To vše s pomocí kuchyňské techniky stihnete za pět minut českých, včetně báječné kávy s podmáslím na závěr.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se