Do švýcarského kantonu Ticino se jezdí především za kombinací jídla a turistiky. Italskou kuchyni tu kombinují se švýcarskou precizností. Skvělé pěší túry můžete podniknout v létě v údolí Verzasca (s krásným kamenným mostem přes řeku), v Passo del Lucomagno nebo u jezera Lago Ritom, kde potkáte kamzíky a sviště. Jezdit se tu dá také na kole, a dokonce se můžete svézt i v sedle oslíka.

Stačí jim místní

Pro lidi, kteří tu žijí, je důležité, že je produkt místní, bio tady nějak nefrčí. V kraji, kde můžete pít z horských potoků, se tomu ostatně nelze divit. Potrpí si na označení "nostrana" (místní) u kuchyně i ostatních výrobků. Je až obdivuhodné, že tuto myšlenku prosazují rovněž supermarkety, které dávají přednost místním produktům před těmi dovozovými.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se