Díky exkluzivní spolupráci IHNEDu s portálem Scuk, který provozuje foodbloger Cuketka, se každý týden dozvíte, kde je ve vašem městě dobrý řezník, kam zajít k pekaři a cukráři či na jakou farmu se stojí za to vypravit na nákup ovoce a zeleniny. Prvním mlsným tipem od Scuku je gruzínské pekařství, kde můžete ochutnat třeba čerstvě upečené chačapuri.
Autentická gruzínská pekárna má vlastní pec, kterou postavil pecař z Gruzie. Pečou tady základní gruzínský chléb, různé varianty chačapuri a další pro nás méně známé pečivo.
Nezalekněte se vchodu do sklepa a úzkého tmavého schodiště, které vede do prostoru na pomezí kýčovitě zařízeného obýváku a pekařského provozu. Při čekání na chléb můžete pozorovat gruzínskou televizi přes satelit nebo se zkuste zaposlouchat do veselého popu z východu. Velkou část pečiva z nabídky pečou na objednávku.
Specialita podniku — chačapuri imeruli, vláčná a hříšně tučná sýrová placka, kterou tu pečou vždy na počkání. Pizza je její chudá sestřenice.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.