Není před ním skoro úniku. Cukrem vylepšujeme chuť řadě potravin a nápojů. Podle údajů Českého statistického úřadu snědí Češi ročně v průměru třicet šest kilogramů čistého cukru a k tomu spořádají dalších dvacet kil cukrářských výrobků. Nadměrná spotřeba cukru významně přispívá k rozvoji řady civilizačních chorob a Světová zdravotnická organizace proto doporučuje omezit jeho konzumaci tak, aby nepokrýval víc než desetinu denní spotřeby energie.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se