Francie
První veganská restaurace ve Francii dostala hvězdičku
Gastronomický průvodce Michelin vůbec poprvé ocenil čistě veganskou restauraci ve Francii. Hvězdičku dostala provozovna v Arès s názvem ONA, tedy Origine non animale, což přeloženo znamená "neživočišného původu". Jedenačtyřicetiletá šéfkuchařka Claire Valléeová, původní profesí archeoložka, nabízela ještě před koronavirovou uzávěrou menu složené ze sedmi jídel. Vůbec nejčastěji vařila z hřibů, celeru, aromatických tonkových bobů nebo třeba z piva. Rozjezd své restaurace financovala crowdfundingem i úvěrem od etické banky, jež financuje i ekologicky zaměřené projekty. Klasické banky Valléeové peníze nepůjčily.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.