Do sýrového butiku v pražské Lucerně vstupuje postarší elegán s baretem. "Bonjour, co tu máte za nepasterizované sýry, s'il vous plaît?" ptá se majitele, dvaačtyřicetiletého Gaëla Dandelota stojícího za dlouhatánským pultem, ve kterém vystavuje i přes sto sýrů. Ačkoliv je Fransýr schovaný v jedné z nenápadných postranních pasáží, stačí jít rovnou za nosem. Z krámku se chodbou line nezaměnitelná lehounce štiplavá sýrová vůně.

Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se