Nový podnik jménem Výčep, sídlící od konce loňského roku v horní části pražské Korunní ulice, jsem přešel. Zvenku je totiž stejně nenápadný, jako je uvnitř výborný. Vlastně ani nevím, kam ho přesně zařadit. Výčep zrovna nezní jako název restaurace, spíš hospody. A zvlášť když výčep ve Výčepu zdobí velká černobílá fotka spisovatele Bohumila Hrabala, slavného milovníka hospod a piva, jímž rád léčil i angínu.

Jenže Výčep není obyčejná hospoda, to ani náhodou. Nebo aspoň ne v našem smyslu slova. Podívejte se na jeho menu a taky na to, kdo vede zdejší kuchyni a kdo je i spolumajitelem podniku, a rychle pochopíte, že Výčep je spíš "gastro pub". Omlouvám se za tenhle anglický výraz, v hospodském Česku ale zatím pro tuhle moderní gastronomickou kategorii nemáme ekvivalent. Gastro puby totiž ve Velké Británii zdobí i michelinské hvězdy, tak sofistikované dělají k pivu (a samozřejmě i vínu) jídlo.

Zbývá vám ještě 80 % článku

Co se dočtete dál

  • „Signature dish“, který nikde jinde nenajdete.
  • Všechno si děláme sami.
  • Na papíru obyčejné, na talíři skvost.
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se