Má návštěva v nově otevřené restauraci Meat Beer nezačala nejlíp, skončila ale výborným jídlem. "Máte rezervaci?" zeptal se mě mladý číšník hned po vstupu do rozlehlé a prázdné suterénní části podniku, který sídlí mezi pražským hlavním nádražím a Václavským náměstím a propojuje restauraci, bar a hostel. Byla to samozřejmě zbytečná otázka, všechny stoly až na jeden byly opuštěné.
Dobrá polovina z nich na sobě přesto měla cedulku s rezervací, což je takový hezký český zvyk, který nenávidím ještě víc než jídlo "jako od babičky". Obsluha si prostě usnadňuje práci tím, že vás nechá sednout jen tam, kam chce ona, a ne vy. Strávil jsem v podniku asi hodinu a půl a jediná změna ohledně hostů byla ta, že dvojici, jež mezitím odešla, vystřídala dvojice jiná. Aspoň že mě číšník nechal vybrat z kompletního menu. Protože to je naopak výborné. A taky originální.
Co se dočtete dál
- Kdo je majitelem Meat Beer a kdo dával dohromady menu?
- Proč vám nabídka hlavních jídel způsobí dilema?
- Co si Petr Holec objednal a jak mu chutnalo?
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.