Jedna autorská poučka praví, že to máme rozbalit hned na začátku článku a nic si jako kouzelníci neschovávat až na konec. Tak to tedy rozbalím: ten titulek jsem vykradl z názvu firmy provozující nové karlínské bistro Hong Kong. Jmenuje se Kachna ve výloze s. r. o. a já si prostě nemohl pomoci. Pravověrné čínské a hongkongské jídlo tady totiž mají nejen ve výloze a hlavně nejen kachnu.
Ano, Hong Kong letos v červnu skutečně otevřel v Karlíně, kde je tímto zřejmě více restaurací, bister a kaváren než domů. Gastronomicky je tady podobně našlapáno jako výškovými budovami v bývalé britské kolonii známé jedním z nejlepších a taky nejlacinějších pouličních jídel na světě. A svým způsobem je street food i karlínský Hong Kong, protože i tady jí za letních měsíců dost lidí venku „na ulici“ na zahrádce. Vevnitř ale jde o bistro, na nějž nejlíp sedí popis hipster design.
Co se dočtete dál
- V čem je originální interiér restaurace?
- Jak je poskládané menu?
- Co si Petr Holec objednal a jak mu chutnalo?
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.