Když se v restauraci podíváte na jídlo, obvykle ve vás hned vzbudí nějakou emoci. Radost, smutek, překvapení, nepochopení, hrůzu… Té naštěstí poslední dobou ubývá, co v televizi méně vaří herci. Když jsem se na jídlo podíval v nenápadném asijském bistru QQ Asian Kitchen, které koncem loňského roku otevřelo v zastrčené ulici na Výtoni, přepadla mě hned radost. V kuchyni tady nic nekašírují, nekomplikují ani nepřehánějí. Na talíři vám prostě přinesou jednoduše dokonalé jídlo.
Neříkejte bistru QQ Sansho 2, i když se to logiky nabízí. Jeho majitelé i šéfkuchaři, Nyoman Purnata a Lee Chang, se totiž potkali v pražské restauraci Sansho, jejíž britský majitel Paul Day miluje asijské vůně, chutě a ingredience i jejich křížení. Day je známý perfekcionista a perfekcionisté jsou určitě i Purnata s Changem. Interpretace asijské kuchyně v QQ je ale přece jen jednodušší a taky výrazně levnější než v Sansho, které za ni od Michelinu opakovaně dostává Biba. Jednodušší nicméně neznamená horší, to by byla dezinterpretace.
Co se dočtete dál
- Jaký má vliv na sestavení menu původ obou šéfkuchařů?
- Co si Petr Holec dal a jak mu chutnalo?
- Jak mají sestavené menu a jak se během dne proměňuje?
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.