Vánoce se dají poznat po čichu, to každý ví. Ať už je to vůně vanilkových rohlíčků, zapáleného františka nebo jehličí ze stromečku. A já Vánoce v domě poznám ještě podle jedné vůně − jsou to rozpálené vánoční oříšky na pánvi. Dělám je podle Vánoční kuchařky Nigelly Lawsonové a už si bez nich nejen svátky nedokážeme představit. Přitom je máte hotové hned: dáte různé ořechy na pánev, přisypete koření garam masála, trochu jemně nasekaného rozmarýnu, mletého zázvoru a špetky chilli nebo kajanského pepře.
Co se dočtete dál
- Jak se připravují oříšky Senty Čermákové?
- Proč zvolila k nim právě červené Vacqueyras?
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.