Italský kuchař Davide Lagomarsino objel kus světa (Evropa, Austrálie), aby nakonec zakotvil v Horoměřicích. Ano, fakt tady. Ale popořadě: vařit se naučil v Itálii, poté pracovně procestoval Evropu, hodně let strávil v Sydney, odkud si přivezl lásku k asijským jídlům, až jako šéfkuchař vybudoval původní pražské Aromi Riccarda Lucqueho. Teď vlastní s manželkou Karolínou podnik Unico Osteria e caffe v Horoměřicích u Prahy, kde má od dubna nové menu.

Tedy − téměř nové. Protože když je něco hit, nemůžete to z menu prostě jen tak vyhodit. Lagomarsinův hit jsou třeba jemně smažené kalamáry St. Andrea, a nejen ty proto v jídelním lístku zůstaly; jenom rukolu v nich vystřídala cuketa, jak mi hned oznámila šéfkuchařova manželka a spolumajitelka podniku, zatímco se Lagomarsino z kuchyně chlubil čerstvým čtyřkilovým kranasem americkým. "Majitelé drahých restaurací říkají, že si ho nemůžou dovolit. Já jim ale vždycky říkám, že můžou. Jen musí mít šikovného kuchaře, který zpracuje celou rybu," vysvětlil Lagomarsino.

A taky tím vlastně vybral jídlo za mě. Když se vám italský restauratér/šéfkuchař pochlubí takovouhle čerstvou rybou a nabídne vám z ní speciální předkrm i hlavní jídlo, stálé menu ani moc nepotřebujete. Což je ovšem v případě Unica škoda: v jídelním lístku totiž nechybí například sicilská sépie se zázvorem a česnekem (275 korun), argentinské krevety s avokádem, chilli a limetkou (275 korun), perfektní těstoviny s plody moře i svíčkovou nebo kachní prso v křupavé bylinné krustě se sicilskými lilky a pomerančem (435 korun).

Důvěřuj šéfovi

Ze zmíněných jídel taky rychle pochopíte, jak a co Lagomarsino vaří: moderní italskou kuchyni šmrncnutou štiplavostí jeho milované Asie, takže se připravte na česnek, chilli, zázvor, sóju a limety. A taky nejlepší domácí focacciu ve městě, čímž rozhodně nemyslím Horoměřice, ale Prahu; Lagomarsinova focaccia je zvenku jemně křehká, zatímco uvnitř vláčně šťavnatá. Parádně se proto hodila k jemnému tataráku z kranase, který šéfkuchař udělal s avokádem, tenkými plátky čerstvé okurky s octem a taky křenovou majonézou. Se severoitalským sauvignonem jde o dokonalý předkrm na teplý den: na úvod vás nejen osvěží, ale i navnadí na další jídlo.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 50 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.