Hlava mi nebere, jak je možné, že Koval Distillery v Chicagu, první palírna ve městě po stu, možná dokonce sto padesáti letech, dosud unikala mé − poměrně zbystřené, pokud jde o whisky − pozornosti. Ale stalo se a náprava byla monumentální. Přišel jsem k ní tak trochu náhodou v Makru při natáčení šotu o letošním Světovém dni koktejlů.
Celkem nenápadná, řekl bych přímo sporá půllitrová lahev s minimalistickou etiketou, na níž jsem četl "Bourbon whiskey *Distilled in Chicago".
Propracovaným a přísným reglementem sešněrovaná produkce bourbonu vyžaduje − kromě řady dalších požadavků −, aby byla whiskey vyrobena ve Spojených státech, zrála v nových vypálených sudech nejméně dva roky a v základu vstupujícím do výrobního procesu bylo nejméně 51 procent kukuřice. S tímto vědomím jsem ochutnal první doušek.
Sedmačtyřicet objemových procent alkoholu o sobě dalo okamžitě vědět.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.