Vysoký, šťavnatý, musí ho být plná pusa. Jako tkví tajemství chuti parádního steaku v kvalitní surovině, platí to i o burgeru. Jen nepotřebujete nejdražší steaková masa. Naopak, lepší jsou části mírně prorostlé. Například z krku, plece, podplečí je nejchutnější. Maso umlít tak akorát − ani nahrubo, ani najemno, přidat správně vypečenou houstičku. Nikoliv tu nejkřupavější, ale uvnitř trochu vláčnou, s kůrkou nadýchanou i pevnou zároveň. K tomu pár vhodných plátků sýra, zeleninku pro svěžest i chuť, případně i perfektně připravenou slaninku… Možná taková "malá věda", ale ty výsledky!
Kampak se svíčkovou
Může být třeba krokodýlí, rybí, klokaní, pouze sýrový nebo i veganský, ale teď zůstaňme u masa. Nad některými kombinacemi až zůstává rozum stát. Například v podniku Serendipity 3 v New Yorku lákal jednu dobu jídelní lístek na kombinaci hovězího wagyu, lanýžů a kaviáru. Jinde místo lanýžů obohatil wagyu zase humr. Ani foie gras v řadě luxusních verzí nemůže chybět a také plátky jedlého zlata často umocňují dojem opravdu speciální lahůdky.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.