Říkejme tomu vedlejší efekt Riccarda Lucqueho. S tím, jak pražský italský restauratér stále rozšiřuje své impé­rium zahrnující nejen Aromi nebo La Finestru, vypouští z něj do světa na vlastní nohy špičkové kuchaře. Radim Gerlich teď vaří v La Loce u Karlova náměstí a Miroslav Grusz v MG Restaurantu v Bezděčíně. Jejich klub teď doplnil i Tomáš Černý, který na podzim otevřel Bistro Kaprova & Bookshop, sídlící − jak jinak − v Kaprově ulici na Starém Městě.

To je v Praze turisticky nejexponovanější čtvrtí, což gastronomicky bývá prokletí. Ohledně špatného jídla za zlodějské ceny neexistuje snazší terč než turisté, protože právě na dovolené zapomínáme počítat. Bistro Kaprova do téhle kategorie určitě nepatří. Ano, jeho interiér navrhl známý architekt a otvíraly ho i celebrity, uvnitř vám ale nepřipadá, že kvůli lustru nezbyly peníze na kuchaře.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se