Láska k italským pokrmům i atmosféře Starého Města pražského přivedla pětibojaře Davida Svobodu k pátečnímu obědu do podniku Aldente trattoria e vineria − útulné restaurace na rohu Vězeňské ulice, kde se právě chýlí ke konci sezona lanýžů. "Ty jsem zatím neměl možnost ochutnat," svěřuje se, když se mu snažím přiblížit kouzlo ceněné kulinářské pochoutky, kterou člověk buď miluje, nebo se jí obloukem vyhýbá.
"Tak to asi nastal čas ji vyzkoušet," nechá se nakonec přemluvit. "Rád si doplním gastronomické vzdělání." A tak si nakonec objednáváme celé degustační menu: telecí plátky s lanýžovým máslem, těstoviny agnolotti s lanýžovým pecorinem, risotto s bílými lanýži a hovězí rump steak s lanýžovým pyré. To všechno ještě ozdobí čerstvě nastrouhané plátky hub.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.