K Mincovně přibyla Tiskárna

Šéfkuchař David Kalina už s kolegou Danielem Roupecem vede kuchyni v restauraci Mincovna na Staroměstském náměstí v Praze. Teď se této funkce ujali také v novém podniku Tiskárna v bývalém prostoru Státní tiskárny cenin Jindřišské ulici, který patří stejnému majiteli. Prostudovali staré recepty a sestavili jídelní lístek v duchu první republiky.

Španělský ptáček v restauraci TiskárnaGourmetguru si nemůže vynachválit jehněčí hrudí plněné bylinkovou nádivkou a španělského ptáčka připraveného pro nás už trochu netradičně z telecí kýty s nádivkou. "Původní nádivka do španělského ptáčka je úplně jiná, než je tady v posledních desetiletích zvykem dělat. My jsme sáhli po původním receptu a buřt, špek a cibuli v něm opravdu nenajdete. Je tam nádivka z bílého chleba se spoustou másla, vajec a ančoviček," vysvětluje šéfkuchař "supervizor" David Kalina. Dodává, že spotřeba vajec, másla a smetany je v Mincovně i Tiskárně opravdu velká. "Zastávám názor, že bez toho se prostě vařit nedá. Jídlu to dá chuť, tyhle suroviny nemůžete ošidit."

K podobným poctivým a sytým jídlům patří pivo, v Tiskárně mají ale také víno. Výhradně tuzemské, hlavně z Mělnicka a Litoměřicka.

Zbývá vám ještě 70 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se