K Mincovně přibyla Tiskárna
Šéfkuchař David Kalina už s kolegou Danielem Roupecem vede kuchyni v restauraci Mincovna na Staroměstském náměstí v Praze. Teď se této funkce ujali také v novém podniku Tiskárna v bývalém prostoru Státní tiskárny cenin Jindřišské ulici, který patří stejnému majiteli. Prostudovali staré recepty a sestavili jídelní lístek v duchu první republiky.
Gourmetguru si nemůže vynachválit jehněčí hrudí plněné bylinkovou nádivkou a španělského ptáčka připraveného pro nás už trochu netradičně z telecí kýty s nádivkou. "Původní nádivka do španělského ptáčka je úplně jiná, než je tady v posledních desetiletích zvykem dělat. My jsme sáhli po původním receptu a buřt, špek a cibuli v něm opravdu nenajdete. Je tam nádivka z bílého chleba se spoustou másla, vajec a ančoviček," vysvětluje šéfkuchař "supervizor" David Kalina. Dodává, že spotřeba vajec, másla a smetany je v Mincovně i Tiskárně opravdu velká. "Zastávám názor, že bez toho se prostě vařit nedá. Jídlu to dá chuť, tyhle suroviny nemůžete ošidit."
K podobným poctivým a sytým jídlům patří pivo, v Tiskárně mají ale také víno. Výhradně tuzemské, hlavně z Mělnicka a Litoměřicka.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.