Pařížský bar v pražském bistru
V luxusním bistru Café la Crème v pražském Pachtově paláci Gourmetguru vždy obdivuje masivní dřevěný bar. Pídil se po jeho původu a vypátral, že předtím sloužil jako recepce čtyřhvězdičkového pařížského hotelu Lutetia. Majitelka Petra Ott prozradila, že pražský podnik tento kousek získal před dvěma lety v privátní aukci za šest tisíc eur. Gourmetguru má v úmyslu vychutnat si v prostorách Café la Crème vánoční menu s francouzským nádechem − šéfkuchař Petr Hajný, který vaří také v restauraci Atelier Kalina, prozradil, že připraví tradiční rybí polévku bouillabaisse, šneky po burgundsku, ústřice nebo créme brulée.
Gastronomické dny pod Sněžkou
![V hotel Horizont v Peci po Sněžkou se bude 9. prosince podávat mimo jiné jemná kre?mová pole?vka z pec?ene?ho c?esneku s restovany?mi slaninovy?mi krutony. (Foto: Gourmetguru) jarvis_5a16b8a6498e34d8c8ab674e.jpeg](https://img.ihned.cz/attachment.php/820/70101820/GAOIt0SPms8iw3kolryFbuLJ2WU1QMzv/jarvis_5a16b8a6498e34d8c8ab674e.jpeg)
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist