Pařížský bar v pražském bistru

V luxusním bistru Café la Crème v pražském Pachtově paláci Gourmetguru vždy obdivuje masivní dřevěný bar. Pídil se po jeho původu a vypátral, že předtím sloužil jako recepce čtyřhvězdičkového pařížského hotelu Lutetia. Majitelka Petra Ott prozradila, že pražský podnik tento kousek získal před dvěma lety v privátní aukci za šest tisíc eur. Gourmetguru má v úmyslu vychutnat si v prostorách Café la Crème vánoční menu s francouzským nádechem − šéfkuchař Petr Hajný, který vaří také v restauraci Atelier Kalina, prozradil, že připraví tradiční rybí polévku bouillabaisse, šneky po burgundsku, ústřice nebo créme brulée.

Gastronomické dny pod Sněžkou

jarvis_5a16b8a6498e34d8c8ab674e.jpeg
V hotel Horizont v Peci po Sněžkou se bude 9. prosince podávat mimo jiné jemná krémová polévka z pečeného česneku s restovanými slaninovými krutony.
Foto: Gourmetguru
Zbývá vám ještě 40 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se