Pařížský bar v pražském bistru
V luxusním bistru Café la Crème v pražském Pachtově paláci Gourmetguru vždy obdivuje masivní dřevěný bar. Pídil se po jeho původu a vypátral, že předtím sloužil jako recepce čtyřhvězdičkového pařížského hotelu Lutetia. Majitelka Petra Ott prozradila, že pražský podnik tento kousek získal před dvěma lety v privátní aukci za šest tisíc eur. Gourmetguru má v úmyslu vychutnat si v prostorách Café la Crème vánoční menu s francouzským nádechem − šéfkuchař Petr Hajný, který vaří také v restauraci Atelier Kalina, prozradil, že připraví tradiční rybí polévku bouillabaisse, šneky po burgundsku, ústřice nebo créme brulée.
Gastronomické dny pod Sněžkou
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.