Je všední den, přesto se v restauraci obchodního domu Ikea na Zličíně hemží plno lidí. Stejně jako ostatní si i Alessandro Lagazio, personální ředitel společnosti pro středoevropský region, bere tác a řadí se do fronty. "Co si dáte?" ptám se, když se suneme kupředu. "Vepřový špíz s bramborem. Mám rád maso," odpoví můj dnešní společník.
Já vybírám z tradiční nabídky lososa s kolečkem bramborového pyré a holandskou omáčkou. Během návštěv v Ikei si dávám tohle jídlo skoro pokaždé. Tedy tak dvakrát do roka. Nedovedu si ovšem představit, že bych musela volit mezi několika málo stále stejnými pokrmy každý den. "Máme tady kantýnu pro zaměstnance, kde kromě našich typických jídel je na výběr i několik dalších. Vždycky například alespoň jedno vegetariánské," vysvětluje Alessandro Lagazio cestou ke stolu.
Pracovní oběd s topmanažerem firmy Ikea pro ČR, SR a Maďarsko Alessandrem Lagaziem
![](https://img.ihned.cz/attachment.php/110/70028110/nijzJqHCIlt6sPv3m8fwRBODUMaxVKAF/820x356x0268/jarvis_5a0c2046498e08968668290a.png)
◼ Kdo patří mezi návštěvníky těchto obchodních domů s nábytkem, nejspíš tamní jídlo aspoň párkrát ochutnal. Nutno dodat, že pro rodiny s dětmi je to ideální restaurace, není nad dětské koutky, samozřejmě vybavené sortimentem Ikea, kam se ratolesti po jídle mohou přesunout.
◼ Nabídka jídel je v různých zemích obdobná, takže masové kuličky dostanou zákazníci všude na světě, i když místní drobné mutace jsou nevyhnutelné. Třeba v Itálii nesmějí chybět těstoviny, v Americe si zase více potrpí na saláty.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.