Pařížský bar v pražském bistru
Areál Pachtova paláce na pražském Anenském náměstí, který vlastní a zároveň provozují manželé Petra a Jean Francois Ottovi, skrývá kromě hotelu, francouzského kosmetického salonu a honosné restaurace ještě jeden menší podnik. Právě na luxusní bistro Café la Crème, které tu s různými úpravami funguje od konce roku 2015, se Gourmetguru zaměřil tentokrát.
Dominantou je tady bar, kde se připravuje jídlo a nápoje, kuchyni tu stejně jako restauraci Atelier Kalina šéfuje Petr Hajný. Gourmetguru ale vypátral, že s barem v Café la Crème to není jen tak – původně sloužil jako recepce čtyřhvězdičkového pařížského hotelu Lutetia. Pražský podnik tento masivní dřevěný kousek získal před dvěma lety v privátní aukci. Petra Ott Gourmetguruovi prozradila, že tehdy vyšel na šest tisíc eur. Další vydražený nábytek z pařížského hotelu najdou hosté v apartmá pojmenovaném Lutetia Suite.
A jak se bistro připravuje na Vánoce? Šéfkuchař vymyslel vánoční a silvestrovské menu, obojí ve francouzském stylu. Chybět nebude tradiční rybí polévka Bouillabaisse, šneci po burgundsku, ústřice, čokoládový fondán, créme brulée a šampaňské.
Gastronomické dny pod Sněžkou
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.