První zmínku o těstovinách ve tvaru širokých obdélníkových plátů najdeme již u starých Římanů. Ti používali po vzoru Řeků název lasagnon, šlo však o nádobu, v níž se pokrm připravoval. Zajímavostí je, že v řečtině toto slovo znamená nočník, Římané však jeho význam chápali spíše jako kotlík.
Každý z italských regionů má vlastní recept na přípravu oblíbeného jídla kresleného kocoura Garfielda. Existuje třeba varianta se špenátem a ricottou. Dva nejznámější způsoby přípravy však pocházejí z Boloně a Neapole. Obě verze používají bešamel a mix vepřového a hovězího masa, to Boloňští melou, Neapolští zas krájí na kostky.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.