Svatomartinská husa by Unic
Gourmetguru se doslechl, že podzimní sváteční hody pojmou v restauraci hotelu Unic v pražské Soukenické ulici velkolepě. Šéfkuchař Petr Šmrha se inspiruje tradiční českou kuchyní Magdaleny Dobromily Rettigové a svatomartinskou husu rozloží do několikachodového menu. Uvede ho husí kaldoun a zeleninová sláma, druhým menším chodem bude terina z husích jater, rozinky a skořicová brioška. Hlavním jídlem nemůže být nic jiného než konfitované husí stehno, které šéfkuchař doplní bramborovými šiškami, červeným zelím, švestkami a žemlovými knedlíčky. Menu má celkově pět chodů a v Restauraci "home by Unic" ho budou podávat od 11. do 19. listopadu.
Černá a bílá v Bellevue
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.