Čas pro nejpálivější zmrzlinu
Dát si v zimě pro zahřátí zmrzlinu? Proč ne, řekl si Jan Hochsteiger z pražské zmrzlinárny Crème de la Crème. Neustále totiž vymýšlí netradiční příchutě. Gourmetguru zjistil, že říjen vyhlásil Hochsteiger měsícem pálivých zmrzlin a vytvořil pochoutky, které kromě chilli a zázvoru obsahují i neobvyklé druhy pepřů. Gourmetguru už vyzkoušel zmrzlinu čokoládovou s chilli, zázvorovou, z červeného a zeleného pepře nebo z pepře Sarawak. Pálivý říjen korunuje vyrobení nejpálivější zmrzliny na světě − z chilli papriček Carolina reaper zapsaných jako ty nejpálivější v Guinnessově knize rekordů. Máte tedy ještě zhruba deset dní na to, abyste se stihli na jazyku příjemně popálit.
Kavárna bez jména i bez místa
Zpráva o uzavření populární smíchovské Kavárny, co hledá jméno se šíří ohromnou rychlostí. Gourmetguru se obrátil na její zakladatele a provozovatele Jakuba Zajíce a Lukáše Žďárského, dvojici nadšenců, kteří kromě tohoto podniku založili také Radlickou Kulturní Sportovnu a holešovický Vnitroblock. "Vypršela nám dvouletá nájemní smlouva s Městskou částí Praha 5," uvedl Lukáš Žďárský oficiální důvod, proč od 30. září kavárna v prostorách bývalé truhlárny nefunguje. Případné prodloužení nájemní smlouvy je nyní předmětem sporů. Fanoušci i hosté "bezejmenné kavárny" vyjadřují na sociálních sítích velkou podporu a přejí si, aby se co nejdříve opět otevřela. "Na našem Facebooku nás už podpořilo přes 10 tisíc lidí a potom stovky dalších papírovou formou přímo na vratech kavárny," poznamenal Žďárský, který věří, že podnik v bývalé truhlárně nakonec smlouvu na další rok získá. Jinde by to prý nebylo ono.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.