Směs lilků, cuket, rajčat a paprik okořeněná provensálskými bylinkami a k tomu sklenka dobrého vína. Ratatouille můžeme označit za ekvivalent lehkého pokrmu. V kuchyni má mnoho využití − lze ho servírovat samostatně s francouzskou bagetkou či coby přílohu k masným pokrmům. A můžete si na něm pochutnat i za studena.
Toto variabilní zeleninové ragú vzniklo v okolí francouzské Nice. Podobný pokrm mají i na Mallorce, kde se nazývá tumbet, nebo ve Španělsku, kde pro něj používají výraz xamfaina. Ve Francii se ratatouille připravuje už od 18. století. Vzhledem k nenáročnosti na ingredience asi nikoho nepřekvapí, že se jednalo hlavně o jídlo chudších vrstev.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.