Sádlo a škvarky jsou v české gastronomii stálicí. A právě škvarková pomazánka se stala hitem číslo jedna v nabídce zbrusu nové restaurace Waipawa Letná. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby ovšem podnik nevyhlásil bojkot živočišných surovin a neřídil se heslem "vege jede".
Dva dlouholetí kamarádi Daniel Dlouhý a Ladislav Muk nejsou na pražské gastronomické scéně žádnými nováčky. Před čtyřmi lety začali jezdit s dodávkou na letní festivaly, kde jim scházela nabídka bezmasých jídel. "Po dvou letech se nám naskytla příležitost otevřít si kamenné bistro v Kodaňské ulici ve Vršovicích. Zároveň jsme si uvědomili, že je třeba se posunout o krok dál a změnit vegetariánské bistro na veganské," řekl Gourmetguruovi Daniel Dlouhý.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.