Zabijačkový guláš a rump steak v restauraci Hotelu Kristian na Šumavě.
Foto: gourmetguru
Ve vesnici Kubova Huť mezi šumavskými kopci Gourmetguru objevil nový ambiciózní podnik. Hotel s restaurací Kristian pozvedá gastronomickou pověst místa, kde se kříží několik turistických i cyklistických tras.

V šumavské vesničce Kubova Huť, kde přímo pod horou Boubín stojí nejvýše položená železniční stanice v Čechách, najdete několik restaurací. Jejich majitelé se střídají a málokterá z nich má otevřeno denně, Gourmetguru proto s potěšením zaznamenal, že se tu začátkem května otevřel zrekonstruovaný hotel s restaurací Kristian. Stojí jen pár metrů od východiště turistických i cyklistických cest do okolní přírody.

V přízemí hotelu se Gourmetguru usadil do dřevem obložené restaurace a poté, co se pokochal výhledem na Boubín skrz prosklenou stěnu, nahlédl do kuchyně, která je otevřená. Pár stolů zabrala skupina německých turistů, o kus dál seděli cyklisti. Svého jídelního lístku se hned dočkal i Gourmetguru. Nabízená jídla byla převážně masová – objevila se mezi nimi čtvrtka pečené kachny, uzená roštěná, steak z hovězí svíčkové nebo daňčí medailonky. Nechyběly ale ani zeleninové saláty.

Zabijačkový guláš v restauraci Hotelu Kristian.Gourmetguru si z nabídky vybral zabijačkový guláš. Poctivý pokrm korunovalo velké množství nahrubo nakrájené cibule a k zakousnutí dostal Gourmetguru čtyři křupavé topinky na bylinkovém oleji. K tomu si objednal polotmavý ležák Klostermann ze strakonického pivovaru.

Když mu trochu slehlo, vyzkoušel ještě rumpsteak s omáčkou z červených fazolí a kukuřice. Jako přílohu k němu dostal opečený brambor. Plátky masa si nechal Gourmetguru středně propéct a šťavnaté maso z hovězí květové špičky se jen rozplývalo. Brambory měly tmavou kůrku a dobře propečený střed, fazolová omáčka přidala lehkou pikantnost.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 60 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.