Osvěžující vítězné nealko
O tom, že skvělé koktejly nemusí být jen ty alkoholické, Gourmetgurua každoročně ubezpečuje barmanská soutěž Mattoni Grand Drink. V jejím národním kole, které se letos konalo 29. dubna v Brně, zvítězil Jan Lukas se svým originálním koktejlem Eco-tonni (stačilo zaměnit jedno písmenko a mohl to být další drink magazínu ego!). Koktejl bude Českou republiku reprezentovat na světovém finále 17. června v Praze. Vítězný nápoj je kombinací čerstvé okurky s anýzem, jahodami a levandulí. Nechybí minerální voda Mattoni, která musí být součástí všech koktejlů míchaných v rámci soutěže. Další podmínkou je také nízká kalorická hodnota nápojů a návaznost na současné koktejlové trendy.
Myšák se převléká do Ambiente
"Dočasně uzavřeno, připravujeme pro vás novou cukrárnu." Tak tenhle nápis už jistou dobu visí na dveřích jedné z nejznámějších pražských cukráren s více než stoletou tradicí. Možná jste hned uhodli, že jde o Myšáka ve Vodičkově ulici. Gourmetguru zjistil, že většinovým vlastníkem celého objektu se přibližně před půl rokem stala skupina KOH-I-NOOR. "V místě cukrárny vznikne gastronomický provoz nadstandardní úrovně, hlásající příslušnost k tradičním českým značkám a prvorepublikovým hodnotám," prozradil Martin Doležal, mluvčí KOH-I-NOOR holding. Protože se podle jeho slov jedná o kategorii "trofejních nemovitostí", byl o pronájem prostoru enormní zájem. Firma nakonec uzavřela dohodu o pronájmu cukrárny se společností Ambiente podnikatele Tomáše Karpíška. "Rádi bychom navázali na tradici cukrárny Myšák. Hostům nabídneme dorty a zákusky z Café Savoy a výběrovou kávu. V tuto chvíli přemýšlíme s architektkou Terezou Froňkovou o úpravách interiéru," potvrdil Gourmetguruovi Tomáš Karpíšek. Otevření předběžně plánuje ke konci tohoto léta.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.