V restauraci Mlýnec, kde Gourmetguru pokaždé obdivuje výhled na Karlův most, se menu mění každý měsíc. Květnovému vládne chřest. To Gourmetguru vždycky rád slyší, protože tuhle bílou, zelenou či fialovou zeleninu rád ochutnává v jakékoli kombinaci.
Zmrzlina z foie gras, hostínský chřest, rebarbora, jedlá hlína
V uzeném másle pošírovaný pstruh, kaviár, zelený chřest, sezonní houby, holandská omáčka, estragon
Variace z králíka, mačkaný chřest, kedlubna, medvědí česnek, jus
Zmrzlina z chřestu, guanaja mouse, kandovaný chřest, lískové oříšky
První sklizeň chřestu v Česku obvykle nastává ke konci dubna a ani letos tomu není jinak. Do Mlýnce na Smetanově nábřeží putuje chřest z Hostína u Vojkovic a na talíři se objeví s divokými bylinkami a dalšími lokálními surovinami: rebarborou, sezonními houbami, králíkem či medvědím česnekem.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.