Kantýna nahrazuje Čestr
Na konci února se kvůli rekonstrukci budovy Státní opery zavřely dveře restaurace Čestr, což Gourmetguru pochopitelně těžce nesl. Naštěstí si nemusel zoufat dlouho − 1. dubna Ambiente otevřelo nový podnik v ulici Politických vězňů a slibuje, že Čestr dokáže zcela nahradit.
Kantýna se specializuje na české hovězí a vepřové maso, o její provoz se stará původní tým Čestru v čele s šéfkuchařem Pavlem Strakou. "Projekt je to jednoduchý: v přední části najdete řeznictví s několika místy k sezení, v centrální části, kde stojí masivní mramorový stůl, si hosté u teplého pultu objednávají maso na váhu," vysvětluje Šárka Hamanová z Ambiente. Dominantou restaurace je také velký gril a další specialitou mosazné nádobí Mauviel, které sem také doputovalo z Čestru a jež, podle slov Šárky Hamanové, zaručuje "perfektní tepelnou vodivost a dokonalou funkčnost", přičemž je samozřejmě také moc hezké. V hrncích, které se vyrábějí v normandském "městě mědi" Villedieu-les-Poeles už od roku u 1830, budou v Kantýně připravovat vybrané speciality.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Nově všechny články v audioverzi