Pojmy jako družstvo a jatka v Gourmetguruovi žádnou radost nevyvolávají. Jinak je to v případě Družstva na Jatkách, akce spojené s neformální ochutnávkou čtrnácti druhů přírodních vín. Ta se vyrábí ručně a pochází z vinic, které se chemicky neošetřují. Ani během výroby se víno nijak "nevylepšuje", jeho přirozenou součástí jsou tedy například usazeniny.
Gourmetguru vypátral, že projekt Družstvo založili sommeliéři z restaurací La Dégustation Boheme Bourgeoise a Le Terroir, bloger Jižní svah, zakladatel vinného baru Thir v Táboře, dovozce naturálních vín Winegeek.cz a food blogerka Coq au Vin. "Chtěli jsme zbavit svět vína 'snobských návyků' a přiblížit malé vinaře, kteří vyrábí víno bez chemie," říkají.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.