Restaurace Bellevue na pražském Smetanově nábřeží si zakládá na sledování trendů v gastronomii a často přichází se speciálními menu a nejrůznějšími lákadly, jako jsou třeba souboje vyhlášených šéfkuchařů. V aktuálním žebříčku nejlepších restaurací v Česku podle tzv. Maurerova výběru podnik zaujímá třetí místo. Na to, jestli si za dalších 12 měsíců pozici upevní, či třeba ještě zlepší, bude mít vliv jeho nový šéfkuchař Marek Šáda, jenž sem nedávno přišel z restaurace Mlýnec. Tento gastronomický inovátor loni obsadil třetí místo v českém kole prestižní mezinárodní kuchařské soutěže Bocuse d'Or. Gourmetguru se dozvěděl, že v Bellevue, jež dosud servírovalo hlavně mezinárodní kuchyni, chce Šáda prosadit klasická česká jídla v moderním podání. Například grilovanou šumavskou srnu s pečeným celerem, kaštany a kapustou, jež vidíte na obrázku.
Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz. Gourmetguru na Twitteru @GourmetguruHN
Zápisky protivného hosta: Co se bude odehrávat U Sádlů? - čtěte ZDE
Zápisky protivného hosta: V Cacao Prague umí skvělé dezerty. Teď se pustili do pastrami - čtěte ZDE
Jídlo není soupeř. Inspirujte se zdravým jídelníčkem od špičkových českých šéfkuchařů - čtěte ZDE
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.