Domluvili jsme si pozdní oběd v restauraci, kde jsem byl naposled před 20 lety. Restaurace U Čejpů na pražské Pankráci vznikla ve 30. letech jako zájezdní hostinec. To bylo kolem ještě víc polí než domů. Po převratu se pak stala místem se slušnou kuchyní, kam lidé z firem ze širokého okolí chodili na pracovní obědy. Pamatuji si, že mi tu někdy v polovině 90. let jistá manažerka představovala dechberoucí novinku, totiž vzdělávací programy na CD-ROM.

Pak jsem kolem tohoto podniku jen jezdil autem a říkal si, že do něj musím zajít. Povedlo se to až teď. A bylo mi jasné, proč si ho Petr Havlíček vybral. Nejen proto, že je pár minut chůze z jeho kanceláře, sídla české pobočky společnosti Heineken. Ale z tradiční restaurace je po rekonstrukci Šalanda, tedy jedna z hospod "obrandovaných" pivem z Krušovic. V Česku je to pro Heineken strategická značka.

Zbývá vám ještě 90 % článku
Předplatné za 30 Kč
  • První 2 měsíce za 30 Kč měsíčně, poté za 179 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se