Husy táhly Prahou
Minutu ticha za 50 hus, které padly za lepší svět minulý víkend v malostranském podniku Atelier Red & Wine. Jak se hned několik pražských znalců dobrého jídla shodlo, a Gourmetguru to musí chtě nechtě potvrdit, právě zde se letos podávala nejlepší svatomartinská husa v Praze. Majitel Lubo Mikuš zmíněné ptáky "ulovil" v Budapešti, dlouze pekl na sektu a servíroval s dvojí zelím, knedlíky i lokšemi.
Gourmetguru nicméně musí konstatovat, že relativně nedávno obnovená tradice (svatý Martin už nepřijíždí na bílém koni, ale přilétá na vykrmené huse, v ruce lahev mladého vína) se letos už pomalu změnila na husí šílenství. Husy nabízely desítky hospod, a to ve velmi kolísavé kvalitě. To samé platí i o víně. Gourmetguru čistě subjektivně vyhlašuje za nejpřívětivější svatomartinské víno výtečně svěží müllerku od Sedláka z Bílovic.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.