Komisař Durman miloval nedělní poledne, kdy s manželkou Libuší chodívali na oběd k jejím rodičům na Malou Stranu, do starého domu s pitoreskním názvem U Osla v kolébce. Dnes měli vařenou hovězí plec s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem, kteroužto krmi Durman obzvláště mohl. Na počátku oné lahůdky byla cibule orestovaná na špeku, na ni vložená čerstvá zralá rajčátka, vše podušeno v hovězím vývaru spolu se strouhaným perníkem, lesním medem a slzou portského vína. Skořice, hřebíček, pepř a nové koření byly zašity v plátěném sáčku a na niti zavěšeny v hrnci do přesného středu pomalu vroucí omáčky. Na závěr vše propasírováno a přelito do velikého omáčníku.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se