Vznik rizota je přirozeně spjat s počátkem výskytu rýže na Apeninském poloostrově. Poprvé byla Italům představena Araby v období středověku. Středomoří se stalo ideálním prostředím pro pěstování krátkozrnné rýže, jejíž popularita v tomto regionu rostla. První rizoto s oblíbeným delikátním šafránem údajně uvařili v Miláně. Podávalo se jako příloha k jiným pokrmům nebo i jako samostatné jídlo. Tahle specialita se každopádně stala skvělým způsobem zpracování italské krátkozrnné rýže.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se