Od studia speciální pedagogiky zběhla do kavárny a lahodnému nápoji zasvětila život. Chuťové pohárky si pětadvacetiletá Zuzana Černá vycvičila tak, že se třikrát stala mistryní České republiky v degustaci kávy. Když se jí díky pražské kavárně Original Coffee, kde pracovala jako provozní, naskytla příležitost odjet na farmu do Nikaraguy, neváhala.

Čemu přesně se v oblasti Matagalpa věnujete?

Do Nikaraguy jsem poprvé odjela loni v říjnu a strávila tam tři měsíce během sklizně. Na farmě La Corona jsem působila jako manažerka kvality. Dohlížela jsem na to, zda se ke kávě farmáři chovají dobře, zda třídí nezralé kávové třešně od zralých, dívala se, jak se večer káva loupe a fermentuje.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se