Co znamená taste waste? Ochutnat to, co jsme zvyklí vyhazovat. A ta myšlenka se rychle šíří. Naštěstí. Je neuvěřitelné, že až třetina na světě vyprodukovaných potravin končí v koši, přitom by nasytila tři miliardy lidí. Nejde jen o zbytky z domácností a obchodů. Plodiny se zaorávají na poli, protože nemají správnou barvu či tvar, ryby končí zdecimované či mrtvé zpět v moři… Proto vznikly iniciativy jako Zachraň jídlo, které se snaží zabránit plýtvání.

Podzimní sklizně nyní umožňují víc než v jiném ročním období nakupovat rozumně. U drobných producentů, na farmách, statcích, u sousedů. Zeleninu a ovoce často za pár korun − voňavé, intenzivní, přestože na pohled vypadají jinak, než jsme zvyklí z prodejen.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se