Popularita burgerů prošla v poslední době v Česku téměř raketovým vzestupem. A není divu − rychlé, chutné, a je-li z kvalitních čerstvých surovin, pak i celkem zdravé jídlo, z něhož čiší neformálnost a pohoda. Dá se vzít klidně do ruky, ačkoliv někdy vám jej naservírují v podobě obří pyramidy, kterou je třeba zdolávat pozvolna a raději příborem. Jindy je dostanete třeba jako "finger food" v podobě miniburgříků, které příjemně zpestří každou oslavu.

Klasika je samozřejmě s náplní z kvalitního mletého hovězího masa, ale může být klidně z rybího, klokaního, koňského, dokonce i krokodýlího… Výjimkou není ani burger s tučnými játry foie gras. Pravda, sice jen jako jednou z ingrediencí, přesto je to už trochu zhýralost. Každopádně možností, jak si tohle jídlo oživit, je nepřeberně, což skýtá vzrušující prostor pro experimenty a zajímavé variace. Tak pojďme zkusit třeba vložit dovnitř sousto z křupavého osmaženého kraba. Z bulky budou navíc efektně koukat nožičky a celkový dojem doladí i trocha barvy.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se