Nejen Francouzi, i my jsme patřívali v minulosti mezi zapálené žabožrouty. A zaskočit si na žabí dobroty bylo ještě před sto lety taky mnohem jednodušší, ať už jste se vypravili k sousedům, či do hostince.

Podobně jako šneci nebo raci zpestřovaly totiž speciality ze žab jídelníček šlechty a bohatých měšťanů. Ostatně ani na stolech chudiny žáby nechyběly, stačilo je totiž jen nachytat, stáhnout, hotové byly natošup. Ve většině kuchařských knih se našel skvělý recept: "U nás se používají většinou časně zjara před oplodňováním vajíček. Zatímco Francouzi je mají zvlášť rádi na podzim, kdy jsou nejtučnější a nejchutnější," píše Sandtnerová ve své kuchařce z roku 1924. Když byla troška másla na osmažení, nemělo to chybu, ale žáby se pekly dokonce jen tak na ohni. A chutnaly vždy mimořádně.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se